67. TROFEJ BEOGRADA – FIE satelit turnir u disciplini mač za žene i muškarce

Predstojećeg vikenda, u nedelju 24.septembra, se u Sportskoj hali Slodes održava 67. Trofej Beograda, u organizaciji Mačevalačkog saveza Srbije, Mačevalačkog saveza Beograda i Međunarodne mačevalačke federacije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Sekretarijata za sport Grada Beograda. Ovo prestižno takmičenje privuklo je impresivan broj prijava, sa ukupno 107 takmičara u muškoj konkurenciji i 80 takmičarki u ženskoj konkurenciji.

Srbiju će u obe konkurencije predstavljati brojni takmičari iz različitih domaćih klubova, 8 u ženskoj i 18 u muškoj konkurenciji, raznovrsni po uzrastu i takmičarskom iskustvu. Očekujemo da će svi naši predstavnici biti željni da pokažu svoje veštine i nadmaše svoje konkurente na ovom prvom velikom međunarodnom takmičenju u sezoni u Beogradu.

Raspored takmičenja: Nedelja, 24.09.2023.

Mač, muškarci

9.00 Grupna faza takmičenja i eliminacione borbe

17.30 Finale; najbolja četiri takmičara

Mač, žene

11.30 Grupna faza takmičenja i eliminacione borbe

17.30 Finale; najbolje četiri takmičarke

Ovo takmičenje predstavlja izvanrednu priliku za promociju mačevanja kao sporta i Beograda kao svetske sportske destinacije. Očekujemo da će se takmičenje održati u duhu fer-pleja, prijateljstva i sportskog rivalstva, promovišući vrednosti koje su sastavni deo našeg predivnog sporta.