Svetski kup u floretu za žene u Beogradu!

Predstojećeg vikenda, od 09. do 11. decembra, se na Beogradskom sajmu u Hali 2 održava Svetski kup za žene u disciplini floret u organizaciji Mačevalačkog saveza Srbije i Međunarodne mačevalačke federacije.

Ovo takmičenje će okupiti sam vrh svetskog mačevanja. Posetioci će imati priliku da gledaju nastupe najboljih svetski takmičarki, prvoplasirane na svetskoj rang listi Kiefer Lee iz SAD, drugoplasirane Volpi Alice iz Italije i trećeplasirane Harvey Eleanor iz Kanade. Među 200 najboljih takmičarki iz 38 zemalja sveta na Svetskom kupu će nastupiti i naš tim. Srbiju će na ovom velikom takmičenju predstavljati Silvija Pavlović, Sonja Stojanović i Milena Žunić. Naš mladi tim će u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji oprobati svoje snage protiv najboljih svetskih takmičarki i pokušati da stekne neophodno iskustvo na svetskoj mačevalačkoj sceni.

Nakon prvog dana koji je rezervisan za kvalifikacione borbe, u subotu se takmičenje nastavlja fazom eliminacija, da bismo od 16h uživali u finalnim borbama u pojedinačnoj konkurenciji. U nedelju takmičarke nastupaju u ekipnoj konkurenciji. Tokom čitavog dana uživaćemo u uvek uzbudljivim timskim borbama, a finale je takođe oko 16h.

Ulaz na sve događaje tokom tri takmičarska dana je besplatan.